top of page

Blessure behandeling

Sporten heeft heel veel voordelen. Het verkleint de kans op chronische ziekten, het maakt je gelukkiger en je wordt gezonder oud. Maar er is ook een nadeel: blessures.

Bij blessures is het belangrijk om direct actie te ondernemen. In het algemeen geldt in de eerste fase het PEACE principe, gevolgd door het LOVE principe. Zie hier de uitleg van dit principe. Wanneer je twijfelt wat je moet doen, neemt contact met ons op!

Het is vervolgens raadzaam om na 48 uur bij ons terug te komen. Dan doen we een onderzoek om te bepalen wat er aan de hand is. We kunnen dan direct starten met behandelen en bepalen wat je aan beweging kan blijven doen. Bewegen bevordert namelijk je herstel "Exercise is Medicine" 

We doen een inschatting hoe lang het gaat duren en informeren - met jouw toestemming - je trainer/coach over je blessure. Uiteraard zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk weer kunt sporten, maar wel op een goede manier. Soms duurt dat langer dan je zou willen. Maar het doel is duidelijk: weer sporten!

PEACE & LOVE.png
PEACE & LOVE
bottom of page